Este pentru prima oara in istoria companiei in care aceasta vorbeste deschis despre obezitate.

Aceasta se intampla la 126 de ani de la inventarea acestei bauturi, dupa multe scandaluri in care compania americana a fost acuzata de musamalizarea dovezilor medicale care indicau faptul ca bautura ar fi nociva, potrivit guardian.co.uk.

Problema este cu atat mai presanta cu cat, cel putin in SUA, bauturile indulcite reprezinta principala sursa de calorii din dieta. Doua treimi dintre americanii adulti sunt supra-ponderali sau obezi, iar zaharul din bauturile racoritoare joaca un rol important.

Cercetarile arata ca o cantitate semnificativa de zahar are efecte mai puternice de ingrasare decat grasimea propriu-zisa consumata iar incidenta mare a diabetului, problemelor cardiace si cancerului in tractul digestiv sunt legate de cresterea enorma a consumului de zahar din ultimele decenii.

Multi dintre savantii implicati in lupta contra caloriilor considera ca este nevoie de o noua legislatie care sa limiteze cantitatea de zahar din bauturile racoritoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.