Economia zonei euro ar trebui sa inceapa sa-si revina treptat din recesiune pe parcursul acestui an, ca urmare a efectelor dobanzilor mai reduse si calmarii pietelor financiare, potrivit Bancii Centrale Europene (BCE).

"Strategia politicii monetare relaxate, impreuna cu o incredere semnificativ imbunatatita pe pietele financiare si o fragmentare mai redusa, ar trebui sa ajunga in economie, iar cererea globala sa devina mai puternica. Presiunile inflationiste ar trebui sa ramana limitate", se arata intr-un raport lunar al BCE, publicat joi si citat de MEDIAFAX.

Zona euro se afla in recesiune, intrucat criza datoriilor, declansata in 2010, afecteaza cererea si investitiile.

BCE, care a mentinut in ianuarie dobanda de politica monetara la minimul record de 0,75%, afirma ca programul de achizitie de obligatiuni si operatiunile de sustinere a lichiditatii pe termen lung au ajutat la restabilirea unui calm relativ pe pietele financiare. Acum depinde de guverne sa implementeze reforme economice, potrivit BCE.

"Noi reforme structurale ar trebui implementate rapid pentru a face zona euro mai flexibila, dinamica si competitiva", se arata in raportul bancii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.