Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca masura reducerii TVA la 9% la paine ar putea fi introdusa experimental in al doilea semestru din 2013.

"Am facut calcule, avem cateva cifre pe care le supunem atentiei. E o discutie destul de avansata intre Ministerul Agriculturii si Ministerul Finantelor (...) propunerea este sa introducem undeva pe parcursul anului 2013, cel mai probabil in al doilea semestru, experimental la paine, pentru tot lantul de productie, un TVA redus de 9% - asta inseamna la cereale, la morarit si panificatie la acele produse destinate exclusiv consumului de paine, pentru ca acolo se inregistreaza o evaziune fiscala foarte mare", a precizat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, citat de MEDIAFAX.

El a spus ca in prezent evaziunea fiscala in acest domeniu este de 70%, iar prin reducerea TVA ar creste baza de impozitare si s-ar putea compensa acele sume care nu s-ar incasa la bugetul de stat.

El a adaugat ca si daca nu ar functiona aceasta masura, pe componenta de paine bugetul nu ar fi afectat in mod dramatic. El a mai spus ca reducerea TVA la paine nu va constitui o discutie cu FMI in luna ianuarie si ca va fi o discutie probabil cand se va negocia un nou acord, in martie-aprilie.

"Sunt foarte multe calcule care trebuie finalizate, evaluari asupra impactului introducerii acestei masuri. Dupa ce vom termina, probabil in luna martie-aprilie, cand vom discuta cu FMI, vom pune pe masa discutiilor si aceasta tema", a mai spus Daniel Constantin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.