Directorul general al HP, Meg Whitman, a primit pentru 2012, primul an petrecut la companie, un pachet de compensatie financiara de 15,4 milioane de dolari, desi compania a inregistrat o pierdere de 12,7 miliarde de dolari, iar actiunile s-au depreciat cu 39%.

Whitman a preluat conducerea HP in 2011 si incearca sa revigoreze afacerile celui mai mare producator de PC-uri, care nu a reusit sa patrunda pe piata gadget-urilor mobile.

Vanzarile companiei au scazut anul trecut cu 5%, la 120,4 miliarde de dolari.

Potrivit MEDIAFAX, scaderea cererii pentru computere traditionale in paralel cu cresterea exploziva a smartphone-urilor si tabletelor ridica probleme grave industriei PC-ului, de la Microsoft la HP si Dell.

Vanzarile de PC-uri au scazut cu 6,4% la nivel mondial in ultimele trei luni ale anului trecut, marcand primul declin din ultimii 11 ani in perioada sarbatorilor de iarna, potrivit estimarilor companiei de cercetare de piata IDC.

Whitman a incasat anul trecut un salariu simbolic de 1 dolar si a primit un bonus de performanta de 1,7 milioane de dolari, actiuni de 7 milioane de dolari si un pachet de options (actiuni care pot fi cumparate ulterior la un pret prestabilit) de 6,4 milioane de dolari, transmite Bloomberg, care citeaza un raport al HP.

Ea a preluat pozitia de CEO in septembrie 2011, la scurt timp inainte de incheierea acelui an fiscal, incasand o remuneratie de 16,5 milioane de dolari pentru acea perioada.

HP incearca sa gaseasca o reteta pentru revenire dupa ce a trecut prin cinci trimestre consecutive de scadere a vanzarilor, mai multe tranzactii care s-au incheiat prost pentru companie, schimbari repetate de management in ultimii 4 ani si diverse erori strategice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.