Un avion al companiei Tarom a fost avariat usor dupa ce a fost lovit de un fulger la aterizarea pe aeroportul din Istanbul, insa pasagerii sunt in siguranta, majoritatea fiind redirectionati pe un alt zbor.

"TAROM anunta anularea cursei 264 Istanbul - Bucuresti (din 12 ianuarie - n.r.) din cauza faptului ca la aterizarea pe aeroportul din Istanbul aeronava a fost lovita de un fulger, suferind avarii usoare. Aterizarea s-a efectuat in deplina siguranta. Pentru a respecta procedurile standard in astfel de situatii si din motive de siguranta, s-a luat decizia de anulare a cursei pentru ca aeronava sa fie supusa unei verificari tehnice", precizeaza un comunicat postat pe site-ul companiei.

Potrivit MEDIAFAX, cei 82 de pasageri ai cursei Istanbul-Bucuresti au beneficiat de asistenta conform directivelor europene (EC 261/2004), majoritatea fiind rerutati pe un alt zbor din aceeasi zi, respectiv sambata.

"Ceilalti pasageri au beneficiat de cazare, urmand sa ajunga la destinatie a doua zi", precizeaza compania.

"Compania TAROM regreta inconvenientul creat pasagerilor de aceasta situatie si asigura toti pasagerii ca siguranta operatiunilor sale reprezinta principala prioritate a companiei", se mai arata in comunicat.

Potrivit liste de zboruri a Aeroportului Henri Coanda, o aeronava Tarom a pecat la ora 16.35 cu destinatia Istanbul, fiind asteptata intoarcerea in Bucuresti la ora 19.50.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.