In datele prezentate joi de Executiv se arata ca fiecare roman produce 7.000 euro pe an, iar statul colecteaza in medie 2.300 euro de la fiecare cetatean.

La randul sau, statul cheltuieste in medie 2.450 euro pentru fiecare cetatean prin servicii precum sanatatea si educatia. O datorie de 2.500 euro a acumulat fiecare roman (rezultand din stocul datoriei), iar inca 700 de euro per cetațean este paguba generata de datoriile istorice.

"175 euro este beneficiul per cetațean al masurilor noi introduse prin proiectul de buget", sustine Guvernul.

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Palatul Victoria, in conferinta de presa in care prezinta "starea natiunii", respectiv situatia datoriilor acumulate, banii din bugetul pe 2013 si proiectele care se vor putea duce la indeplinire in urmatorii patru ani, ca "in acest an vom cheltui mai mult decat producem" si ca, la sfarsitul anului, "fiecare dintre noi va fi mai dator cu 150 de euro".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.