Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a anuntat miercuri ca, daca se va aplica, impozitul forfetar va viza doar unele servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de infrumusetare sau spalatorii auto.
"Impozitul forfetar nu se va aplica, daca se va introduce, decat anumitor categorii de servicii (pensiuni, hoteluri, baruri, restaurante, saloane de infrumusetare, spalatorii auto, ateliere de croitorie, ateliere de incaltaminte etc), la care cheltuiala administrativa pentru plata impozitului pe profit este mare si pentru intreprinzator, si pentru stat (ca sa verifice si sa controleze fiecare locatie)", se arata intr-un comunicat al ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism si Mediu de Afaceri, relateaza MEDIAFAX.

Sumele de plata nu vor fi egale pentru toate serviciile, iar stabilirea acestora se va tine cont de indicatori relevanti precum capacitatea locatiei, calitatea amplasamentului si tarifele medii adecvate locatiei.


Motivele introducerii impozitului forfetar sunt urmatoarele:
  • implificarea administrativa la intreprinzator si la institutiile de control ale statului,
  • posibilitatea evidentierii veniturilor in mod corect si
  • realizarea de profit in vederea repartizarii pentru dezvoltare sau dividende, de catre intreprinzatori (acestia vor plati suma fixata, indiferent de cat profit vor face),
  • reducerea coruptiei la exercitarea controalelor la activitatile de servicii si etica si echitate pentru mediul de afaceri (toti cei care produc venituri trebuie sa plateasca un impozit).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.