Ministerul Finantelor Publice /MFP/ vrea sa imprumute 4,6 miliarde de lei de la banci in luna ianuarie, prin opt emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, potrivit prospectelor de emisiune publicate pe site-ul MFP.

rimele doua licitatii au fost programate luni, 7 ianuarie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount in valoare de 500 milioane lei si scadenta la un an, si o emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark, de 800 milioane lei, scadenta la un an si sase luni si o rata a cuponului de 5,85%.

Pe 10 ianuarie este planificata o emisiune de obligatiuni benchmark, de 600 milioane lei si scadenta la 4 ani, scrie capital.ro.

Alte doua licitatii sunt programate pe 14 ianuarie - o emisiune de certificate de trezorerie, de 500 milioane lei si scadenta la un an, si o emisiune de obligatiuni benchmark, de 800 milioane lei, pe trei ani, cu rata cuponului de 5,8%.

Pe 17 ianuarie va fi organizata o licitatie de obligatiuni, de 500 milioane lei, cu scadenta la 5 ani si cupon de 5,9%, iar pe 21 ianuarie o licitatie de certificate de trezorerie, de 300 milioane lei si scadenta la sase luni. Ultima licitatie din ianuarie este fixata pe data de 24, pentru obligatiuni cu scadenta la 10 ani, in valoare de 600 milioane de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.