Premierul Victor Ponta a declarat ca rambursarile pentru unele programe din fonduri europene nu vor fi platite de Comisia Europeana anul acesta, asa cum a fost estimat in mod "hiper-optimist", si i-a cerut ministrului de resort sa plece la Bruxelles imediat dupa 1 ianuarie, pentru a discuta problema.

Potrivit MEDIAFAX, la inceputul sedintei de Guvern, premierul a aratat ca, daca pentru Programul Operational de Mediu platile de la Comisia Europeana au intrat la buget anul acesta, la alte programe "nu au intrat banii europeni, asa cum se previzionasera intr-un mod hiper-optimist".

In acest context, Victor Ponta i-a solicitat ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ca imediat la inceputul anului sa plece la Bruxelles pentru a discuta cu comisarii europeni masurile pe care trebuie sa le ia autoritatile romane.

"Domnul ministru Teodorovici, dupa 1 (ianuarie - n.r.) mergeti imediat la Bruxelles sa discutati cu comisarul Hahn si cu comisarul Andor, sa discutati direct ceea ce avem de facut de la inceputul anului", i-a cerut Ponta lui Teodorovici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.