Romania se situeaza pe pozitia a treia in Uniunea Europeana (UE) dupa ponderea angajatilor cu venituri reduse raportat la media la nivel national, de 25,6%.

Romania este depasita doar de Letonia si Lituania, in timp ce la nivel european indicatorul este de 17%, potrivit unui raport al Eurostat, citat de Mediafax.

In Letonia, 27,8% din angajati sunt persoane cu venituri scazute, iar in Lituania 27,2%. In continuare, Romania (25,6%) este urmata de Polonia (24,2%) si Estonia (23,8%).

Cele mai scazute rate sunt inregistrate in Suedia, unde doar 2,5% din angajati castiga putin, Finlanda (5,9%), Franta (6,1%), Belgia (6,4%) si Danemarca (7,7%), se arata intr-un raport al Eurostat, care utilizeaza date pentru anul 2010.

Pragurile care determina categoria salariatilor cu venit scazut sunt diferite de la tara la tara. Romania are un prag de 1,3 euro pe ora pentru determinarea categoriei de venituri reduse, mai mare doar decat in Bulgaria, unde se situeaza la 1 euro. Cea mai ridicata limita superioara a categoriei de venituri scazute este inregistrata in Danemarca, de 16,6 euro pe ora, urmata de Irlanda 12,2 euro pe ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.