Grupul Eastman Kodak, gigantul din industria fotografiei intrat in faliment, a anuntat, miercuri, ca a gasit cumparatori interesati de un portofoliu de 1.100 de brevete.

Doua companii specializate in administrarea brevetelor, RPX Corporation si Intellectual Ventures, vor imparti brevetele Kodak, se precizeaza intr-un comunicat emis de acest grup intrat in faliment.

Licitatia pentru vanzarea acestui portofoliu, ce include 1.100 de brevete, asociate capturii, stocajului si analizei imaginilor digitale, trebuia sa se incheie initial in luna august, dar grupul Kodak a prelungit-o pe termen neprecizat. Potrivit presei americane, ofertele primite erau dezamagitoare pentru Kodak, care spera la inceput sa incaseze pe ele pana la 2,6 miliarde de dolari.

"Valorificarea brevetelor reprezinta o alta etapa importanta din drumul nostru de iesire din faliment", a declarat Antonio Perez, directorul Kodak. "Progresele noastre s-au accelerat in ultimele saptamani", a adaugat el.

Grupul Kodak, care are o istorie de 131 de ani, si-a declarat falimentul pe 19 ianuarie, din cauza intarzierilor pe care le-a inregistrat in domeniul digital. Pentru a-si asigura supravietuirea, Kodak mizeaza pe o restructurare drastica, pe cedarea sau abandonarea totala a unor activitati si pe suprimarea unor locuri de munca, scrie MEDIAFAX.

Cedarea brevetelor sale pentru o suma de cel putin 500 de milioane de dolari era o conditie impusa la jumatatea lunii noiembrie de creantierii grupului, care s-au declarat dispusi sa acorde grupului Kodak noi imprumuturi care sa ajute aceasta companie sa iasa din faliment, in primul semestru al anului 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.