Romania a inregistrat in trimestrul al treilea a doua mare crestere din UE a costurilor orare cu forta de munca, de 7,2%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Avansul a fost alimentat inclusiv de reintregirea salariilor in sectorul public, reiese din datele Eurostat citat de MEDIAFAX.

Dintre statele care au raportat date, Estonia (7,6%) a consemnat cea mai mare crestere a costurilor totale cu forta de munca la nivelul intregii economii, urmata de Romania (7,2%), in timp ce Olanda si Cipru (fiecare cu 0,5%) au avut cel mai redus avans. Costurile au scazut in Slovenia (-0,8%), in timp ce Grecia si Austria nu au transmis date.

La nivelul UE, costurile cu forta de munca au urcat cu 1,9% in UE si cu 2% in zona euro, potrivit Eurostat.

Romania a inregistrat in trimestrul al treilea cel mai mare avans din UE, de 9,6%, la costurile pentru forta de munca din sectorul non-business al economiei, format din administratia publica, institutii de aparare, servicii de protectie sociala, educatie, sanatate, arta si altele. Sectorul non-business are o pondere de circa 30% in costurile orare cu forta de munca la nivelul intrgii economii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.