Apple a vandut in China peste doua milioane de smartphone-uri iPhone 5 in primul weekend dupa lansarea modelului pe aceasta piata vineri, un nou record pentru compania americana.

"Primul weekend foarte solid sustine presupunerea ca avansul anual (al vanzarilor, n.r.) va fi conform asteptarilor", a declarat Ben Bajarin, analist principal la firma Creative Strategies.

La lansarea iPhone, vineri, lipsa aglomeratiei din magazine a amplificat speculatiile privind o reducere a entuziasmului fata de produsele Apple pe cea mai mare piata a companiei din afara SUA.

Situatia s-a datorat in mare parte unui sistem introdus de Apple, care permite clientului rezervarea online a unei anumite ore pentru prezenta in magazin. Compania a incercat sa evite astfel violentele inregistrate la lansarea iPhone 4S.

Apple a permis, de asemenea, clientilor care si-au facut rezervare online sa cumpere pana a 5 smartphone-uri iPhone. La precedenta lansare, limita a fost de 2 telefoane pentru fiecare client.

Altii au cumparat iPhone 5 prin comenzi la operatorii China Telecom si China Unicom.

"Concentrarea asupra multimilor la magazinele Apple este exagerata, atat in China cat si in alte parti. Apple incearca sa controleze aceasta situatie si sa determine clientii sa-si schimbe obiceiul", a spus Bajarin, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.