Sistemul de operare Android, al Google, isi extinde avansul in fata Apple pe piata de software pentru telefoane mobile intr-un ritm comparabil cu expansiunea Microsoft in anii '90, a declarat presedintele Google, Eric Schmidt.

Explozia cererii pentru telefoane cu Android ajuta Google sa-si majoreze cota de piata in detrimentul altor producatori de software, a afirmat Schmidt. Android a avut o cota de piata de 72% in trimestrul al treilea, comparativ cu 14% in cazul Apple, potrivit firmei de cercetare Gartner.

In fiecare zi sunt activate peste 1,3 milioane de dispozitive mobile cu sistem de operare Android, a spus presedintele Google, citat de MEDIAFAX.

"Este o schimbare uriasa de platforma; este de o amploare inregistrata in urma cu 20 de ani - Microsoft impotriva Apple. Castigam acest razboi destul de clar acum", a declarat Schmidt intr-un interviu pentru Bloomberg.

Remarcile sefului Google reflecta increderea tot mai puternica a grupului in capacitatea de a atrage utilizatori si publicitate, intrucat tot mai multi clienti se orienteaza catre dispozitive mobile in detrimentul PC-urilor traditionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.