Cresteri semnificative privind efectivele de angajati in sectoarele comertului cu ridicata si cu amanuntul si in industria prelucratoare.

“In ciuda crizei economice din Europa angajatorii romani anticipeaza in continuare oportunitati de angajare pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca, in primele trei luni ale anului 2013. Cele mai semnificative cresteri ale activitatii de angajare, din trimestrul 2 al anului 2008 si pana in prezent, se intrevad in sectorul comertului cu ridicata si cu amanuntul. Adancirea crizei datoriilor din Europa impacteaza in continuare zona de business din Romania, iar acest lucru s-ar putea transforma intr-o incetinire prelungita a dezvoltarii economice,” a declarat Valentin Petrof, director general al ManpowerGroup Romania, scrie Wall-Street.ro.

Cele mai semnificative previziuni de angajare - in sudul tarii

In sapte dintre cele opt regiuni analizate, angajatorii se asteapta ca volumul personalului sa creasca in intervalul ianuarie-martie.

Cele mai semnificative perspective de angajare se inregistreaza in Sud, unde angajatorii raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +29%. Angajatorii din Nord-Est anticipeaza un ritm de angajare accentuat, cu o Previziune de +20%, iar in zonele Bucuresti si Ilfov se asteapta cresteri importante in volumul angajarilor, cu o Previziune de +11%. In alte regiuni, angajatorii afiseaza un optimism rezervat cu privire la planurile de angajare, in Vest si Sud-Vest, cu Previziuni de +8% si, respectiv, +7%.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.