Cu o crestere de peste 565% in ultimii 11 ani, aurul este pe cale de a inregistra noi evolutii pozitive pe masura ce bancile centrale se pregatesc pentru a infrunta un val de inflatie.

Inflatia nu poate fi ignorata

Cresterile vin dupa un raliu de 70% inregistrat de aur in perioada decembrie 2008 - iunie 2011, cand au fost tiparite 2,3 trilioane de dolari in cadrul primelor doua runde de relaxare cantitativa, scrie Wall-Street.ro.

Cererea pentru metalul pretios a crescut dupa ce in piete s-a speculat continuarea achizitiilor de obligatiuni si titluri de stat ale Rezervei Federale, Bancii Japoniei si bancii Centrale Europene.

Aurul reprezinta adevarata valuta

Caderea semnificativa a puterii de cumparare a dolarului intareste teoria potrivit careia aurul reprezinta de fapt adevarata valuta. Cu aproape 2.000 de ani in urma Aristotel a definit caracteristicile unei valute:

- Trebuie sa fie durabila
- Trebuie sa fie portabila
- Trebuie sa fie divizibila
- Trebuie sa fie consistenta
- Trebuie sa aiba o valoare intrinseca

De mentionat ca 13 state din SUA vor sa emita monede proprii, din aur sau argint. Mai mult, statul Utah a aprobat o lege prin care monedele de aur si argint emise de SUA sunt acceptate ca forma de plata.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.