Mai putin de o cincime (17%) dintre angajatorii din Romania sustin ca vor face noi angajari in urmatoarele trei luni, planurile de angajare fiind mai pesimiste decat in urma cu trei luni, potrivit unui studiu ManpowerGroup Romania.

"Cele mai semnificative cresteri ale activitatii de angajare, din trimestrul 2 al anului 2008 si pana in prezent, se intrevad in sectorul comertului cu ridicata si cu amanuntul. Adancirea crizei datoriilor din Europa impacteaza in continuare zona de business din Romania, iar acest lucru s-ar putea transforma intr-o incetinire prelungita a dezvoltarii economice", a declarat, intr-un comunicat, Valentin Petrof, director general al ManpowerGroup Romania.

Studiul Manpower, realizat pe un esantion de 635 de angajatori de pe piata locala, a folosit un indicator - previziunea neta de angajare- calculat ca diferenta intre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a vo­lu­mului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a numarului de angajati in ultimul trimestru al anului.

Astfel, previziunea neta de angajare pentru primul trimestru din 2013 este de 3%, avand in vedere ca 17% de angajatori care spun ca vor creste numarul de angajati in urmatoarele trei luni, 14% cred ca isi vor reduce numarul de angajati si 67% antici­peaza ca isi vor mentine volumul de personal la acelasi nivel. Intentiile de angajare sunt mai mici cu trei puncte procentuale comparativ cu trimestrul anterior si cu cinci puncte fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cele mai optimiste planuri de angajare vin din randul companiilor care activeaza in comertul cu ridicata si cu amanuntul (36%) si in industria prelucratoare (21%). In ceea ce priveste regiunile in care se vor face cele mai multe angajari, studiul releva faptul ca in regiunea Sud previziunea de angajare este cea mai mare, de 29% si in Nord-Est, unde previziunea este de 20%, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Ce își dorește Mara Bănică de la 2024. Jurnalista are planuri mari:...
Ce își dorește Mara Bănică de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.