Fiat va concedia 1.500 de angajati dintre cei 5.800 care lucreaza la o fabrica din Polonia pentru a reduce productia, din cauza cererii scazute din Europa, unde grupul italian anticipeaza pierderi de 700 milioane euro in acest an, transmite Bloomberg.

Disponibilizarile vor avea loc la fabrica de la Tychy si la departamentul de vanzari, a anuntat Fiat intr-un comunicat.

Potrivit MEDIAFAX, productia Fiat din Polonia a fost redusa in acest an la 350.000 de automobile si va scadea anul viitor sub 300.000 de unitati. In 2009, fabrica de la Tychy a produs 600.000 de masini pentru Fiat.

Directorul general al concernului italian, Sergio Marchionne, anticipeaza ca piata auto europeana nu va reveni pe crestere pana in 2014. Compania de cercetare IHS Automotive estimeaza ca aproximativ 26% din capacitatea de productie auto din Europa reprezinta surplus fata de cerere.

Fabrica Fiat din Polonia produce modelele Lancia Ypsilon, Fiat 500 si versiuni mai vechi ale Fiat Panda si Ford Ka. Uzina va suspenda productia modelului Panda in urmatoarele luni, potrivit Fiat.

Productia Ford nu va fi afectata de masurile luate de Fiat si va continua conform cu cererea, a precizat compania americana.

Fiat a mutat anul trecut productia noului model Panda din Polonia in Italia. Grupul a precizat ca nu are in plan noi disponibilizari in Italia, unde a inchis anul trecut fabrica din Sicilia.

Producatorul italian de automobile anticipeaza ca primul an fara pierderi in Europa va fi 2015, in cel mai bun caz, aceasta tinta urmand sa fie atinsa datorita vanzarilor mai mari de automobile mai scumpe, produse in Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.