Ponta a anuntat ca anul viitor vor fi demarate lucararile pentru un drum expres intre Pitesti si Craiova, scrie capital.ro.

Premierul Victor Ponta a anuntat astazi, la Craiova, ca anul viitor, incepand din luna februarie, vor fi demarate procedurile in vederea concesionarii lucrarilor de construire a unei autostrazi sau a unui drum expres intre Pitesti si Craiova, proiect estimat sa coste 500 milioane de euro si sa dureze doi ani.

"O regiune asa cum e Oltenia are nevoie de infrastructura si anunt eu faptul ca - anul viitor, prin concesiune, pornim proiectul autostrada sau drum expres, o sa vedem in functie de valoarea traficului calculat, Pitesti-Craiova. In acest fel Craiova va fi legata prin autostrada pana la Constanta, pana la cel mai mare port al Romaniei. Stiti bine, autostrada Bucuresti-Constanta a fost finalizata anul acesta, autostrada Bucuresti-Pitesti exista de mult timp, insa legarea prin sistem de autostrada a Craiovei de Constanta inseamna, nu doar pentru persoanele care se deplaseaza in Bucuresti, pentru cei care merg in vacanta la mare, dar inseamna in primul rand pentru zona economica a Olteniei, un sprijin extraordinar de important", a declarat primul ministru.

Victor Ponta a sustinut ca tot anul viitor vor fi rezolvate si alte probleme ce tin de infrastructura din Oltenia, precum podul de la Calafat si centura de sud a Craiovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.