Pretul carnii de porc este mai mare cu 25% fata de luna decembrie a anului trecut, din cauza scumpirii furajelor, diminuarea puterii de cumparare urmand sa duca la o scadere a consumului, de Craciun, de 15-20%, potrivit Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.
"Costul cu furajele a crescut in ultimul an cu 65%, utilitatile s-au scumpit si ele si, in consecinta, carnea de porc este mai scumpa acum, in decembrie, cu circa 25% fata de luna decembrie a anului trecut", a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.
El spune ca pretul carnii de porc a ajuns in ultimele doua saptamani la 6,8 lei pe kilogram in viu, fata de 6,5 lei in urma cu o luna.
"Ne asteptam ca din cauza majorarii de pret si a scaderii puterii de cumparare consumul de carne de porc de Craciun sa scada cu 15-20%. Din datele noastre, consumul a scazut pe parcursul intregului an", a afirmat Ladosi.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Cocorico, la târgurile de Crăciun din București. Ce preparate găsim la...
Sursa: retail.ro
-
Exim Banca Românească reduce dobânda la creditul de nevoi personale
Sursa: futurebanking.ro
-
Bucuria de a dărui, mai mare decât bucuria de a primi
Sursa: garbo.ro
-
Fuste Chic: Cheia unor ținute spectaculoase în sezonul rece
Sursa: kudika.ro
-
Aplicație de dating, dar pentru joburi. Cofondator nPloy: „Chiar dacă te...
Sursa: wall-street.ro