Rezervele valutare ale BNR au scazut in noiembrie la 31,16 miliarde euro, de la 31,77 miliarde euro la 31 octombrie, dupa o plata de 726,7 milioane euro catre FMI.

In noiembrie au avut loc intrari de 3,29 miliarde euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, se arata intr-un comunicat al BNR.

Iesirile au totalizat 3,9 miliarde euro, reprezentand printre altele modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, inclusiv a doua rambursare de capital si dobanda, la 6 noiembrie, in suma de 726,72 milioane echivalent euro din imprumutul de la Fondul Monetar International.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,42 miliarde euro.

Citeste si: Se apropie scadenta: Cati bani trebuie sa ramburseze Romania in anii urmatori?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.