Bank of Cyprus a inregistrat in Romania o pierdere de 6,6 milioane de euro in primele noua luni, fata de un profit dupa taxe de 4,8 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

Banca a majorat provizioanele la operatiunile din Romania de la 6,9 milioane de euro in primele noua luni ale anului anterior la 16,3 milioane de euro.

Profitul inainte de provizioane obtinut pe piata locala a scazut cu 27%, de la 13,1 milioane euro in ianuarie-septembrie anul trecut la 9,6 milioane euro, se arata intr-un raport al grupului bancar cipriot.

Veniturile nete din dobanzi au consemnat un declin 7% in primele noua luni, de la 16,9 milioane de euro la 15,7 milioane de euro.

Soldul creditelor a evouat, de asemenea, negativ, in scadere cu 11%, de la 641 milioane de euro in septembrie anul trecut la 574 miloane de euro in aceeasi luna a acestui an.
La sfarsitul anului precedent, Bank of Cyprus avea in Romania un sold al creditelor de 586 milioane de euro, scrie MEDIAFAX.

Depozitele au avansat cu 33% in intervalul septembrie 2011-septembrie 2012, de la 184 milioane de euro la 245 milioane de euro.

La nivel de grup, Bank of Cyprus a consemnat pierderi de 211 milioane de euro pentru primele noua luni, fata de un rezultatul negativ de 793 milioane de euro din aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatul de anul trecut a fost influentat puternic de un impact negativ de circa 1 miliard de euro, ca urmare a participarii statului elen la un program de restructurare a datoriei statului elen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.