"Cheia succesului" privind cresterea economica a Romaniei, in 2013, este prioritizarea investitiilor cu surse interne si externe, a declarat, joi, vicepresedintele Bancii Europene de Investitii (BEI) Mihai Tanasescu.

Tanasescu a afirmat la un seminar pe teme economice, organizat la BNR, ca Romania trebuie sa accelereze in 2013 reformele structurale, pentru a avea o crestere economica, scrie MEDIAFAX.

"Reformele structurale inseamna o reforma a administratiei, care sa fie capabila sa atraga mai multe fonduri europene, mai multi bani de investitii, pentru ca este clar ca o crestere economica nu se face decat prin investitii, iar prioritizarea acestor investitii in Romania cu surse interne si externe e cheia succesului pentru a avea o crestere economica in anul urmator", a spus Tanasescu.

El s-a aratat ferm convins ca Romania va avea o crestere economica pozitiva anul viitor.

Vicepresedintele BEI a accentuat ca, incepand de anul viitor, atragerea fondurilor europene trebuie sa fie mult mai agresiva, in sensul de a urmari interesele si prioritatile pe care le are Romania si de a privi cu mare atentie modul in care se implementeaza programele.

"A atrage fonduri europene inseamna mai multi bani pentru infrastructura, pentru programe care sa aduca crestere economica. Sunt ferm convins ca lectiile trecutului au fost invatate", a mai spus Tanasescu.

Intrebat de jurnalisti care sunt recomandarile sale pentru o absorbtie mai buna a fondurilor europene si pentru rezolvarea problemelor cu care Romania s-a confruntat pana acum in acest sector, vicepresedintele BEI a recomandat mai putina birocratie, mai multa atentie la lucrurile importante si o aplecare puternica asupra modului in care proiectele sunt puse in practica.

"Stim foarte bine care sunt cauzele intarzierilor, este nevoie de mai multa responsabilitate, mai multa transparenta, de o modalitate de achizitii publice mult mai transparenta. Sunt lucruri care se pot indrepta usor si care pot sa atraga foarte multe miliarde de euro investitii in Romania", a spus Tanasescu, fost ministru de Finante si fost reprezentant al Romaniei la FMI.

Citeste si:
BEI acorda finantari 400 milioane euro pentru IMM-uri
BEI acorda finantari 400...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.