Romania a avut in septembrie cele mai mari preturi la alimente din Europa de Est, a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, citat de rtv.net.

Mai mult, scumpirile se vor mentine pana in luna august a anului viitor.

Cele mai mari cresteri de preturi vor fi, in continuare, tot la fructe, legume si oua. Iar inflatia, indicatorul care masoara preturile de consum, va creste peste asteptarile bancii nationale.

"De scumpiri nu vom scapa niciodata si nimeni nu vrea sa scape de scumpiri, dar sa fie moderate. Daca scad preturile, se golesc pietele, pleaca investitorii si nu mai au oamenii ce sa cumpere. Unii spun ca o inflatie modica este ca un pahar bun de vin baut seara. Important e sa bei doar unul. Banca Nationala a facut o prognoza pentru anul viitor, probabil o sa avem o inflatie de 5% in prima parte, dar in a doua jumatate ne dorim o scadere catre 3%", a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.