Veniturile colectate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in primele zece luni la bugetul de stat au crescut cu 8,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 87,76 miliarde lei la 94,85 miliarde lei.

Presedintele ANAF, Serban Pop, a declarat intr-un comunicat ca majorarea sumelor aduse la buget se datoreaza in primul rand "masurilor ferme" luate pentru combaterea evaziunii fiscale si eliminarea coruptiei, scrie MEDIAFAX.

ANAF a efectuat actiuni de control si colaboreaza cu Ministerul Public si Ministerul Administratiei si Internelor pentru combaterea evaziunii fiscale si contrabandei.

"Asa cum am spus la inceputul mandatului, acordam o atentie speciala luptei cu grupurile evazioniste puternice care sunt capabile sa atinga cel mai inalt nivel al administratiei. Aceste grupuri de interese sunt puternic deranjate de actiunile pe care le desfasoara ANAF in aceste zile. Exista presiuni si este posibil sa vedem atacuri lansate impotriva Agentiei si a conducerii ei. ANAF va continua sa isi indeplineasca atributiile cu aceeasi eficienta si integritate pe care a demonstrat-o in ultimele sase luni", a spus Pop.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.