In aceasta dimineata pretul la titeiul de tip BRENT, specific zonei europene a ajuns la 111,66 dolari SUA la baril, prezentand o crestere cu 2,42% fata de ziua precedent.

Dupa cresterea pretului la titei cu aproape 6% din prima saptamana a lunii noiembrie, crestere datorata in principal alegerilor prezidentiale din Statele Unite, a avut loc o stabilizare a cotatiei la titeiul de tip BRENT in intervalul de variatie 106.50 - 109.50 dolari SUA/baril. Ne asteptam ca pretul sa scada spre zona de 100-103 dolari SUA/baril pana la finalul lunii. Datorita inrautatirii situatiei economice la nivel mondial, scrie Wall-Street.ro.

Numai ca, pentru a doua oara in aceasta luna, am asistat la o schimbare de trend, implicand o crestere brusca a… apetitului! Datorita izbucnirii conflictului dintre Israel si fortele palestiniene din Fasia Gaza. Incepand din ziua in care fortele miltare israeliene au declansat operatiunea “Pilonul de Aparare”, 49 de palestinieni (inclusiv minori!) si trei israelieni au fost ucisi, peste 450 de palestinieni si 18 israelieni au fost raniti, potrivit unui bilant realizat de AFP.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.