Personalul angajat in BCR a scazut in primele noua luni cu aproape 10%, concomitent cu o reducere a retelei teritoriale cu aproximativ 7%.

Strategia de dezvoltare a institutiei de credit presupune o ajustare in continuare a numarului de salariati, care va fi negociata cu sindicatele.

"BCR isi restructureaza activitatea, iar acest lucru nu este un secret. Ati vazut chiar declaratia presedintelui Erste (Andreas Treichl - n.r.), actionarul majoritar, care a recunoscut ca noua conducere va primi un bonus in functie de performantele din operatiunile de restructurare. La gradul de neperformanta inregistrat si perspectivele economiei romanesti, o astfel de decizie era normala. Banca are potential sa obtina un profit mare, asa cum s-a intamplat in trecut, dar o restructurare este binevenita", au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate bancii.

Datele la noua luni arata ca personalul bancii a ajuns la circa 7.600 de angajati, fata de 8.400 de angajati la finele anului trecut, au precizat sursele citate, in timp ce numarul de sucursale a coborat la 621, fata de aproape 670 in decembrie 2011.

In trimestrul al treilea al acestui an, BCR si-a mentinut pozitia de lider pe piata bancara locala, cu o cota de piata de circa 20% dupa active, in pofida unui usor declin al volumului activelor grupului BCR cu 0,5% (reprezentand 375,4 milioane lei) fata de inceputul anului, pana la 76,37 miliarde lei (16,82 miliarde euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.