Romania a inregistrat in trimestrul al doilea, perioada in care a iesit din recesiune tehnica, o crestere de numai 0,1% fata de precedentele trei luni, potrivit datelor revizuite prezentate, joi, de Eurostat.

Ultimele date ale Institutului National de Statistica, anuntate in septembrie, aratau o crestere de 0,5% a PIB in trimestrul al doilea, dupa o scadere de 0,1% in trimestrul anterior.

Eurostat a publicat, joi, date privind evolutia PIB in statele membre, UE si zona euro, precizeaza MEDIAFAX.

Conform Eurostat, Romania a inregistrat o crestere economica de 0,1% in trimestrul al doilea, dupa doua scaderi consecutive ale PIB cu cate 0,2% in primul trimestru al acestui an si in ultimele trei luni din 2011.

Potrivit datelor prezentate joi dimineata de Institutul National de Statistica, PIB a coborat in trimestrul al treilea cu 0,6% comparativ cu perioada similara din 2011 (0,8% serie ajustata sezonier) si cu 0,5% fata de trimestrul al doilea, pe date ajustate sezonier.

Zona euro a intrat in RECESIUNE pentru a doua oara in trei ani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.