Comisia Europeana a propus corectii financiare pornind de la 5%, pe axa IV a Programului Competitivitate, pana la 25% din valoarea contractelor, pentru axa III a aceluiasi program,

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a prezentat miercuri Guvernului propunerile de corectii avansate de Comisia Europeana ca o conditie pentru reluarea platilor in cadrul programelor operationale, scrie MEDIAFAX.

Programul Operational Regional
Pentru anexele prioritare I, III si V, Comisia a propus o rata de corectie de 10% aplicabila contractelor cu proceduri de achizitie publica lansate inainte de 1 octombrie 2011.

POS Cresterea Competitivitatii Economice

Comisia a avansat la axa prioritara II o rata de corectie de 10% aplicabila contractelor cu proceduri de achizitie publica lansate inainte de 1 octombrie 2011, pentru axa prioritara III o rata forfetara de 25% din valoarea contractelor, iar pentru axa prioritara IV o corectie forfetara de 5%.

POS Transporturi
Comisia a propus un procent corectiv de 25% aplicat pentru contractele de achizitie publica lansate inainte de 1 octombrie 2011 gestionate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) si finantate din axa prioritara I, precum si pentru cele gestionate de CFR si finantate din toate axele.

POS Mediu
Propunerea Comisiei consta intr-o corectie forfetara de 10% pentru toate contractele a caror procedura de achizitie publica a fost lansata inainte de 1 octombrie 2011.

POSDRU

Comisia a propus aplicarea unei corectii financiare de 25% pentru cererile de rambursare platite beneficiarilor, dar neincluse in declaratii, si aplicarea unor corectii financiare de 5% pentru cererile de rambursare procesate pe noile proceduri si evaluate pe vechile proceduri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.