Doar Estonia, Slovacia, Romania si Cehia au raportat la nivelul Uniunii Europene (UE) cresterea productiei industriale in luna septembrie, fata de august, in timp ce UE a consemnat o scadere de 2,3%, iar zona euro o contractie de 2,5%.

Dintre tarile UE care au raportat date catre Eurostat, productia industriala a crescut lunar in patru state, a stagnat in Olanda si a scazut in 18 alte tari, scrie MEDIAFAX.

Cel mai mare avans a fost consemnat de Estonia (2%), Slovacia (1,4%), urmate de Romania (0,6%) si Cehia (0,1%).

Tarile cu cele mai mari scaderi au fost Irlanda (-12,6%), Portugalia (-12%), Grecia (-4,4%) si Suedia (-3,4%).

Comparativ cu luna septembrie a anului trecut, productia industriala a crescut in sase din statele UE care au raportat date si a coborat in 17.

Romania se afla intre statele cu evolutie pozitiva si raportat la septembrie anul trecut, insa cu cel mai mic avans din UE.

Cresteri raportate la septembrie 2011 au fost inregistrate in Slovacia (13%), Estonia (8,3%), Lituania (8%), Malta (3,2%), Letonia (3,1%) si Romania (0,1%).

La nivelul UE, productia industriala a scazut anual cu 2,7% in UE si 2,3% in zona euro. Cele mai mari scaderi au fost raportate in Irlanda (-12,8%), Portugalia (-8,8%), Grecia (-7,5%), Spania (-7%) si Italia (-4,8%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.