Premierul Victor Ponta a lansat un apel catre angajatii Oltchim sa opreasca protestele violente, aratand ca astfel de actiuni ii indeparteaza pe investitori si ca societatea din Valcea nu poate fi salvata decat cu ajutorul salariatilor.

Ponta a afirmat, la Bruxelles, ca luni a avut o noua discutie cu ministrii Economiei si Finantelor privind situatia Oltchim si a explicat ca repornirea treptata a combinatului presupune si un proces de restructurare, deoarece nu toti cei 3.000 de angajati vor avea de lucru imediat, ci doar pe masura ce sunt redeschise sectiile.

"Cu cat vor iesi mai mult in actiuni violente, cu atat ii speriem mai mult pe cei care vor sa investeasca, inclusiv bancile. Daca ei ii gonesc pe toti ajungem la ce este mai rau. Daca cei care ii atata, Roibu si oamenii lui Boureanu si Videanu, ii pun sa iasa in fata combinatului, o sa-i speriem cu cei cu bani", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca o parte dintre sectiile Oltchim au fost repornite, iar saptamana trecuta au existat incasari pentru salarii, dar o banca creditoare a luat imediat banii.

"Putem sa-i rugam, sa facem demersuri legale, dar este greu sa-i oprim cat timp datoriile vin din trecut", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.