Mai mult de jumatate din restaurantele din Romania nu sunt profitabile, din cauza scaderii consumului, iar aproximativ 50.000 de angajati risca sa-si piarda locurile de munca daca acestea se inchid.

"Cel putin 50% din restaurantele din Romania nu merg in profit in momentul acesta. Sunt 50.000 de angajați care au probleme. Gandiți-va ca Oltchim are doar 3.000 de oameni", a declarat luni intr-o conferinta Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism.

El afirma ca statul trebuie sa vina in sprijinul mediului privat, iar operatorii au mai multe revendicari foarte clare, pe care le vor adresa urmatorului guvern, pentru a nu se considera campanie electorala, relateaza MEDIAFAX.

"Cum se instaleaza noul guvern, ii vom solicita introducerea tichetelor de vacanta si TVA la alimentatie publica redus de la 24% la 9%. Dupa alegeri, daca nu se vor rezolva aceste probleme, vom intra mai intai in greva japoneza pentru o ora. Toate hotelurile membre FPTR nu vor caza pe nimeni timp de o ora, dupa care vor urma alte masuri, daca va fi necesar", a adaugat presedintele federatiei.

El a aratat ca hotelierii au pastrat in ultimii patru ani aceleasi preturi sau chiar le-au scazut, cu toate ca utilitatile si taxele s-au majorat.

Citeste si:
Statul vrea partea lui de ciubuc: Bacsisul sa fie trecut pe nota de plata!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.