Percheziitii intr-un caz de inselaciune si santaj. Zi tensionata in Europa datorita discutiilor legate de Grecia. Formatia INXS se destrama.

Social

Procurorii DIICOT Alba fac, luni dimineata, 19 perchezitii in Sibiu intr-un caz in care 17 persoane sunt invinuite de inselaciune si santaj cu un prejudiciu de peste un milion de euro, printre acestia fiind si un notar acuzat de camatarie, precum si o angajata a Oficiului de Cadastru Sibiu.

Business

Bursele europene au deschis luni indecis, in asteptarea intalnirii ministrilor Finantelor din zona euro dupa ce parlamentul grec a aprobat bugetul pentru anul viitor, care aduce noi masuri de austeritate.

Mai multi exportatori si investitori din Romania vor merge in Africa, pana pe 27 noiembrie, pentru a identifica noi oportunitati de afaceri, avand in vedere ca in prezent comertul bilateral romano-african reprezinta sub 2% din relatiile de export-import ale Romaniei, a anuntat luni ANEIR.

Guvernul Greciei face eforturi pentru a strange fondurile necesare platii in aceasta saptamana a unor datorii de 5 miliarde euro, in timp ce creditorii internationali nu se pot pune de acord asupra modului de reducere a indatorarii tarii, chiar daca Grecia aprobat bugetul de austeritate pentru 2013.

Electromagnetica Bucuresti (ELMA) a raportat pentru primele noua luni din acest an o cifra de afaceri cu 15,2% mai redusa, de 327,1 milioane lei (73,7 milioane euro) si un profit in scadere cu 14,4%, de 14,58 milioane lei (3,2 milioane euro).

Bursa de la Bucuresti a deschis in scadere usoara sesiunea de luni, cu 0,13%, intr-o piata in care jucatorii au rulat volume reduse de actiuni, de doar 274.000 lei (60.800 euro).

International

Premierul spaniol Mariano Rajoy a promis adoptarea urgenta de masuri pentru a impiedica evacuarea datornicilor din locuinte dupa ce o femeie din Baracaldo (Tara Bascilor) s-a sinucis la sosirea executorului judecatoresc, fiind al doilea incident de acest gen, transmite Bloomberg.

Cetateanul rus depistat pe Aeroportul Henri Coanda cu harti care contineau informatii clasificate este in libertate si poate contacta sau poate fi contatctat oricand de Ambasada Rusiei, careia i s-au transmis, la sfarsitul lunii octombrie, inclusiv datele de identificare a persoanei, informeaza MAE.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

Trei cutremure produse la mica distanta unele fata de altele au afectat centrul Myanmarului duminica si luni dimineata, iar primul s-a soldat cu 13 morti si 40 de raniti, potrivit unui bilant realizat de o organizatie umanitara, neconfirmat de o sursa oficiala, relateaza AFP.

Lifestar

Trupa australiana INXS se va destrama dupa o cariera de 35 de ani in muzica rock, potrivit unor surse citate de presa din Australia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.