Romtelecom a avut in primele noua luni un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 125,5 milioane euro, in crestere cu 42% .

Compania a avut venituri de 470 milioane de euro in primele noua luni, comparativ cu 492,5 milioane de euro in aceeasi perioada anului anterior, se arata intr-un raport financiar al grupului elen OTE, care controleaza Romtelecom.

Profitul operational (inainte de dobanzi si taxe) a fost de 42,7 milioane de euro in acest an, comparativ cu un rezultat negativ de 31,7 milioane de euro in ianuarie-septembrie anul anterior.

Romtelecom nu a contabilizat in primele noua luni ale acestui an costuri legate de programul de retragere voluntara a angajatilor, in timp ce in perioada similara a anului trecut costurile s-au ridicat la 28,2 milioane de euro.

Numarul clientilor companiei definit prin liniile de voce se situa la 2,36 milioane la sfarsitul lunii septembrie, cu 6,6% mai putin comparativ cu 2,53 milioane in aceeasi luna a anului anterior,
scrie MEDIAFAX.

Retail jobs

Compania a castigat insa clienti pe operatiunile de internet boradband si televiziune.

Astfel, pe internet broadband Romtelecom a inregistrat o crestere de 6,7% a numarului de abonati, de la 1,1 milioane in septembrie anul trecut la 1,18 milioane in acest an, reflectand o crestere organica.

Numarul de utilizatori TV a urcat cu 1,9% in intervalul analizat, de la 1,2 milioane la finele lunii septembrie a anului trecut la 1,23 milioane. Rata de penetrare a serviciilor broadband in numarul total de linii de voce se situeaza in prezent la circa 50%, la fel ca pe segmentul TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.