Companiile straine au luat, in prima jumatate a anului 2012, peste 1.500 de decizii de investitii in Europa, inregistrandu-se o crestere de 6,3% fata de perioada similara a anului trecut, arata un studiu Ernst & Young.

Locurile de munca generate de investitiile straine directe (ISD) in prima jumatate a anului 2012 (78.299), compenseaza, intr-o oarecare masura, locurile de munca desfiintate in urma restructurarii si comprimarii lantului de aprovizionare in multe industrii din Europa, scrie Wall-Street.ro.

Unde se duc investitiile?

Tarile din Europa de Vest au continuat sa atraga un numar mare de investitii, dar acestea au avut o valoare mica si au creat locuri de munca mai putine comparativ cu proiectele derulate altundeva pe continentul european. Marea Britanie a ramas cel mai mare beneficiar de proiecte de investitii straine directe in prima jumatate a anului 2012, in timp ce Franta s-a mentinut pe locul al doilea. Pe de alta parte, Spania a devansat Germania ocupand locul al treilea.

Europa Centrala si de Est a inceput sa recupereze ca destinatie de referinta pentru investitii in prima jumatate a anului 2012, dupa ce inregistrase o scadere semnificativa in 2010 si 2011, cand investitiile din regiune au atins minimele istorice. In prima jumatate a anului 2012, Europa de Est a atras 75% din deciziile de investitii straine directe. Mai mult de jumatate (53,8%) din locurile de munca create de ISD au fost in tarile Europei Centrale si de Est.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.