Chestorul Ioan Cabulea, inlocuit marti in postul de secretar de stat de Anghel Andreescu. Hidroelectrica va iesi din insolventa pana la finalul anului.

Politica

Chestorul Ioan Cabulea, inlocuit marti in postul de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), de Anghel Andreescu, a fost instalat de premierul Victor Ponta pe functia de secretar general adjunct in acelasi minister.

Fostul sef al Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE) din Guvernul Tariceanu, Adrian Ciocanea (PNL), a fost numit de premierul Victor Ponta in postul de secretar de stat la Ministerul Economiei.

Social

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a hotarat, marti, suspendarea licitatiei Ministerului Educatiei pentru conectarea la Internet a unui numar de 2.446 scoli, contract estimat la 32,5 milioane de euro, in urma unor cereri depuse de Alcate-Lucent Romania si alte doua firme.

Business

Guvernul astepta peste 2 miliarde lei (448,2 mil euro) din listarea unor pachete de actiuni la OMV Petrom (SNP), Romgaz si vanzarea CupruMin, amanate pentru anul viitor, dar mizeaza inca sa incaseze in acest an 704 milioane lei (155,9 mil euro) din cedarea pachetului minoritar la Rompetrol (RRC).

Retail jobs

Astra Asigurari a subscris, in primele noua luni, prime de 788,67 milioane de lei, in scadere cu 9,4% fata de septembrie 2011, iar profitul net a coborat cu 72,4%, la 21,5 milioane de lei, potrivit datelor companiei.

Hidroelectrica va iesi din insolventa pana la sfarsitul acestui an, curatata de contractele bilaterale care au adus-o in situatie de faliment, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

Echipa tehnica a Fondului Monetar International (FMI) va discuta vineri cu doi secretari de stat din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), printre subiectele aflate pe agenda fiind piata muncii, legislatia dialogului social si asistenta acordata persoanelor vulnerabile.

Lifestar

Filmele "Once" si "One Hundred Mornings" vor fi proiectate la Zilele Filmului Irlandez, un eveniment care se va defasura pe 15 si 16 noiembrie, in Bucuresti. Proiectiile vor avea loc la sediul Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti).

Citeste si:
Hunor (UDMR): Ministrul Transporturilor nu are în responsabilitate...
Hunor (UDMR): Ministrul...

David Yates, regizorul ultimelor doua filme din franciza "Harry Potter", se afla in negocieri avansate pentru a realiza un film care il va aduce din nou pe Tarzan pe marele ecran.

Incredibil

Oamenii de stiinta au creat cu ajutorul unei tehnici laser o masina care "vede" prin anumite materiale opace, iar aceasta reusita ar putea sa ii intereseze mai ales pe medici si pe spioni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.