Compania de stat Nuclearelectrica a oprit neplanificat, miercuri, reactorul 2 al centralei nucleaelectrice de la Cernavoda, dupa "declansarea intempestiva a unui sistem automat de oprire rapida"

In urma informatiilor survenite de la Agentia Nationala de Protectia Mediului (ANPM), statiile automate de monitorizare a debitului dozei gama absorbite in aer nu indica cresteri ale valorilor, iar rezultatele masuratorilor se incadreaza in valorile fondului natural, spune MMP, precizand ca monitorizarea se realizeaza permanent, 24 de ore din 24 si ca orice depasire a valorilor va fi comunicata si analizata impreuna cu Garda Nationala de Mediu.

Oprirea neplanificata a Unitatii 2 a CNE Cernavoda nu a afectat siguranta personalului centralei, a populatiei si a mediului inconjurator, iar cauzele care au putut genera aceasta oprire vor face obiectul unei analize amanuntite, mai spun reprezentantii ministerului.

"Cauzele evenimentului sunt investigate conform procedurilor centralei", se arata intr-un comunicat al Nuclearelectrica.

Oprirea reactorului a avut loc la ora 11:30, iar reconectarea unitatii la sistemul energetic national este estimata sa aiba loc vineri, scrie MEDIAFAX.

Nuclearelectrica este detinuta de stat, prin Ministerul Economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.