Numarul posturilor din serviciile financiare londoneze ar putea scadea anul viitor la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani, din cauza restrangerii activitatilor de trading si fuziuni, care duce la concedieri.

In 2013, numarul locurilor de munca din districtele financiare City si Canary Wharf ar putea fi redus la 237.000, fata de un nivel de 256.000 anticipat in urma cu sase luni, potrivit unui raport al Centrului pentru Cercetari Economice si de Afaceri din Londra.

Astfel, numarul posturilor financiare din Londra ar cobori la cel mai redus nivel de dupa 1993, comparativ cu 354.000 in 2007.

"Modelul de afaceri al multor firme din City, care s-a bazat pe randamente de peste 8%, trebuie sa se schimbe intr-o lume in care aceste randamente se vor mentine la un nivel scazut inca multi ani", a declarat Douglas McWilliams, director general al centrului de cercetari.

Restrangerea activitatilor de servicii financiare reprezinta o consecinta a problemelor economice, a crizei financiare si a reglementarilor mai stricte.

Companiile europene si japoneze care efectueaza operatiuni de trading in Londra isi restrang activitatile din cauza instabilitatii din piata si a reglementarilor mai numeroase din Marea Britanie, scrie MEDIAFAX.

UBS, cea mai mare banca elvetiana, intentioneaza sa desfiinteze 10.000 de locuri de munca, astfel ca circa 100 de traderi de la divizia din Londra vor fi concediati, a declarat luna trecuta o sursa apropiata situatiei.

Nomura Holdings, cea mai mare companie japoneza de brokeraj, va desfiinta 100 de posturi la operatiunile europene de investment banking.

RBS Group, cea mai mare banca de stat din Marea Britanie, a anuntat in septembrie ca va desfiinta peste 400 de posturi la divizia de investment banking, pe langa alte 3.500 anuntate in ianuarie. Concedierile din City reflecta restrangerea cu 20% a activitatilor de trading comparativ cu anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.