Asociatia Romana a Bancilor (ARB) isi exprima ingrijorarea privind modul in care s-a prezentat opiniei publice evolutia anchetei efectuate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) referitor la “destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalarea banilor” .

Potrivit ARB, au fost facute afirmatii surprinzatoare cu caracter de certitudine la adresa unor reprezentanti ai comunitatii bancare, in absenta deciziei instantei, scrie Wall-Street.ro.

Facem apel la tratarea subiectului cu mentionarea aspectului referitor la prezumtia de nevinovatie. Conform comunicatului de presa DIICOT, ancheta este in derulare, factorii implicati beneficiind de prezumtia de nevinovatie”, se spune in comunicatul ARB.

Asociatia Romana a Bancilor sustine ca o companie obtine un credit bancar pe baza unui dosar de credit complex care cuprinde documente referitoare la situatia legala si financiara a firmei respective, afacerile derulate de aceasta, proiectul care va fi finantat si contractele comerciale.

„Analizele de credit au la baza aceste documente emise sau confirmate de companie, de institutii si persoane autorizate. Bancile depun toate diligentele, potrivit normelor si regulamentelor in vigoare, sa reconfirme autenticitatea si veridicitatea documentelor si informatiilor respective. In cazul in care aceste documente sunt false ori falsificate sau contin informatii si afirmatii false, raspunderea revine institutiilor si persoanelor care leau emis, le-au confirmat ori le-au falsificat”, conform ARB.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.