In perioada noiembrie 2005-ianuarie 2006 se contureaza o crestere a activitatii din industrie, comertul cu amanuntul, servicii si o scadere a activitatii din constructii, in raport cu cele trei luni anterioare. Rezultatele se bazeaza pe estimarile managerilor din domeniul privat, transmite Institutul National de Statistica ( INS ) .

In domeniul comertului cu amanuntul peste 90% dinte cei care si-au exprimat opiniile sunt optimisti, considerand ca situatia economica va fi mai buna (36%), sau va fi aproximativ aceeasi (55%). Pentru urmatoarele trei luni, se preconizeaza mentinerea tendintei de crestere a vanzarilor de marfuri, acest fapt fiind influentat si de factorul sezonier, specific sarbatorilor de sfarsit de an. In acelasi timp, intreprinzatorii prevad o usoara tendinta de crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul, precum si cresterea numarului de salariati. Preferintele comerciantilor continua sa fie orientate in principal catre produsele de pe piata interna, volumul marfurilor din import va ramane aproape la acelasi nivel cu cel al comenzilor din perioada precedenta.

Dupa opinia managerilor din sectorul de servicii si in acest domeniu preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea o evolutie ascendenta. Cresteri mai semnificative se remarca in domeniul activitatilor anexe si auxiliare de transport, urmate de transporturile terestre si sectorul de selectie si plasarea fortei de munca.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.