Iulia Timosenko, in greva foamei. CFR a ramas fara componente. Sorin Mester a fost eliberat din functia de secretar de stat.

International

Iulia Timosenko, aflata in detentie, a intrat in greva foamei pentru a denunta ceea ce considera a fi o "falsificare" a scrutinului legislativ desfasurat duminica, informeaza AFP.

Social

CFR nu mai are rezerve de componente feroviare pentru inlocuirea celor furate de hoti, care au crescut in ultima perioada si afecteaza sectii precum Bucuresti - Constanta, iar durata unei calatorii creste, din cauza verificarilor.

Ministerul Culturii a constatat, in ultimul an, 37 de incendii la monumente istorice, unele dintre acestea fiind suspecte, si 110 furturi de bunuri de patrimoniu mobil, au declarat oficialii ministerului, luni, intr-o conferinta, in care au fost prezentate intentiile legislative ale institutiei.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, ca ar putea fi instalate incalzitoare electrice in zonele in care pe timpul verii au fost perdelele de apa, astfel incat persoanele fara adapost care nu vor fi preluate de unitatile de asistenta sociala sa se poata incalzi.

Politica

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca simbolistica deciziei sale de a candida in Teleorman, alaturi de Liviu Dragnea, este legata de ideea de a da un semnal de soliditate a USL, dar si de a da si un semnal de solidaritate cu Dragnea, care e tinta unei campanii de denigrare.

Sorin Mester a fost eliberat din postul de secretar de stat la Secretariatul pentru Problemele Revolutionarilor, prin decizie semnata luni de premierul Victor Ponta.

Business

BNR si Ministerul Finantelor vor avea un varf de plata al datoriei externe in urmatorii doi ani, de 13 miliarde euro, iar, fara o mai buna absorbtie a fondurilor UE sau reforme care sa atraga investitiile straine, rezervele valutare ar putea scadea rapid, afirma presedintele CF, Ionut Dumitru.

Asiguratorii vor avea in acest an pierderi estimate la 100 milioane euro in urma solicitarilor frauduloase de daune pe segmentul CASCO, acestea putand fi evitate prin utilizarea unei aplicatii de arhivare electronica a evenimentelor auto inregistrate de vehicule.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Banca Transilvania (TLV) a raportat pentru primele noua luni din acest an un profit net de 265,43 milioane lei (59,8 milioane euro), cu 30% mai mare fata de aceeasi perioada din 2011, iar activele au crescut cu 12% fata de decembrie anul trecut, la 29 miliarde lei.

Bursa de la Bucuresti a continuat sa urmeze linia burselor europene si a scazut cu 0,29%, intr-o piata apatica si unde 80% din rulaj a fost asigurat de tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP) si titlurile Bancii Transilvania (TLV).

AVAS vrea sa scoata la vanzare, anul viitor, pachete majoritare sau minoritare de actiuni la 50 de firme, din cele 330 din portofoliu, si apreciaza ca privatizarea este un "subiect sensibil", din cauza complexitatii operatiunilor si problemelor economice si sociale.

Lifestar

Rapperul american Eminem a anuntat, prin intermediul unei colectii de sepci, comercializate pe site-ul muzicianului, ca va lansa un nou album de studio in anul 2013, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

Citeste si:
CFR Infrastructură anunță că traseul feroviar revine în România,...
CFR Infrastructură anunță că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.