Romanii economisesc cat germanii, 9% din venitul lunar; nominal insa, sumele sunt de 4,5 ori mai mici, scrie MEDIAFAX.

Romanii economisesc 9% din venitul lunar, la fel de mult ca austriecii, cehii si germanii, insa in termeni nominali sumele economisite de romani sunt cele mai reduse din 12 tari europene, avand in vedere diferentele mari intre salarii, reiese din cel mai recent barometru Erste Group.

Cel mai mult economisesc polonezii, care pun deoparte lunar 16% din venit, slovacii, sarbii si turcii, care strang 13% in fiecare luna. In termeni nominali, romanii economisesc 39 de euro pe luna, cea mai scazuta suma din tarile analizate.

Germanii conduc din punct de vedere al sumelor economisite lunar (178 euro), urmati de austrieci (164 euro), polonezi (90 euro), slovaci (83 euro) si cehi (78 euro).

Ungurii, ucrainenii, sarbii, croatii si muntenegrenii pun deoparte mai putin de 50 de euro pe luna.

Barometrul Erste Group privind economisirea, realizat de IMAS International pentru Erste Group, cuprinde 12 tari din Europa Centrala si de Est (ECE), respectiv Croatia, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina si Austria..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.