UBS, cea mai mare banca din Elvetia, va desfiinta pana la 10.000 de locuri de munca la nivel mondial, dintr-un total de 63.250, mai ales din cauza restrangerii activitatilor de trading, a declarat o sursa apropiata situatiei, citata de Bloomberg.

Multe dintre concedieri vor avea loc la divizia de trading condusa de Carsten Kengeter, pe parcursul mai multor trimestre, a spus sursa, potrivit MEDIAFAX.

Anuntul ar putea fi facut odata cu raportarea rezultatelor trimestriale, la sfarsitul lunii octombrie.

Directorul general Sergio Ermotti restructureaza banca, avand in vedere presiunile exercitate de autoritatile de reglementare asupra UBS si Credit Suisse pentru cresterea capitalului si restrangerea operatiunilor de trading si investment banking.

"Costurile fixe mari si cererea redusa au facut dificila obtinerea profiturilor, activitatile pe aceste segmente trebuie reduse in continuare", a declarat Terry Connelly, fost decan la Ageno School of Business a Golden Gate University din San Francisco si fost director al Salomon Brothers.

Banca avea la sfarsitul primului semestru 63.250 de angajati la nivel mondial, astfel ca masurile de restructurare ar putea afecta 16% din forta de munca a UBS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.