Conducerea IPROMIN spune ca angajatii nu au dat documente clasificate oamenilor de afaceri rusi, precizand ca firma are negocieri pentru servicii de proiectare cu o societate din Romania care reprezinta o firma internationala ce foloseste specialisti din Federatia Rusa pentru consultanta tehnica.

"Nu au fost divulgate de catre angajatii sau de catre conducerea societatii informatii si documente clasificate catre mediul de afaceri din Federatia Rusa, asa cum apare in comunicatul DIICOT. Societatea noastra deruleaza in prezent negocieri cu o firma privata din Romania pentru furnizarea de servicii de proiectare pentru o investitie noua aferenta zacamantului Moldova Noua, care, din cunostintele noastre, este reprezentanta unei firme internationale care utilizeza si serviciile de consultanta tehnica din partea unor specialisti din Federatia Rusa", arata conducerea IPROMIN, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, conducerea IPROMIN a precizat ca, din informatiile pe care le detine, societatii cu care negociaza incheierea unui contract de proiectare i-a fost transferata licenta de concesiune a exploatarii privind "zacamantul de panatite Moldova Noua".

"Mentionam ca serviciul de proiectare se refera la realizarea unor constructii si instalatii industriale specifice activitatii de valorificare a minereului, precum si lucrari de inchidere si ecologizare a suprafetelor afectate de vechea exploatare miniera", a adaugat conducerea IPROMIN.

SPIONAJ INDUSTRIAL: Rusii, interesati de zacamintele noastre de cupru

Sursa citata a precizat ca in cadrul negocierilor nu au fost luate in discutie servicii privind calculul de resurse sau rezerve minerale.

De asemenea, IPROMIN a aratat ca in zacamantul Moldova Noua nu exista metale rare.

"Zacamantul Moldova Noua este un zacamant ce contine minereu cuprifer, iar Suvaro este denumita o parte a zacamantului. Mentionam ca nu exista metale rare in zacamant", a precizat sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.