Executia bugetului general consolidat dupa primele noua luni s-a incheiat cu un deficit de 7,17 miliarde de lei, respectiv 1,18% din PIB, fata de un deficit de 2,4% din PIB in perioada similara din 2011.

Comparativ cu primele opt luni din 2011, deficitul bugetar este in scadere cu 6,71 miliarde de lei, conform comunicatului publicat joi de Ministerul Finantelor si citat de MEDIAFAX.

Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI sa reduca deficitul bugetar in acest an la 2,2% din PIB, de la 4,3% din PIB in 2011.

Produsul Intern Brut estimat pentru acest an este de 607,3 miliarde lei, astfel ca Guvernul mai are la dispozitie pentru ultimele trei luni ale anului un spatiu de cheltuieli neacoperite de venituri bugetare de aproape 6,2 miliarde lei pentru a se incadra in tinta de deficit.


FT: Romania primeste note mari de la FMI

Veniturile bugetului general consolidat au totalizat 141,1 miliarde lei (23,2% din PIB) la finele lunii august, inregistrand o crestere cu 7,2% fata de perioada similara a anului precedent in termeni nominali si cu 0,5 puncte procentuale ca pondere in PIB.

Veniturile fiscale au inregistrat in termeni nominali o crestere cu 9,5% fata de anul precedent, evolutii favorabile inregistrandu-se la taxa pe valoarea adaugata (+6,2%), accize (+8,7%), impozit pe venit (+12,3%), impozit pe profit (+6,3%).

Previziuni FMI pentru noi: Scadere de 5% pentru economie si de 15-20% pentru leu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.