Premiul, castigat in competitie cu alti operatori alternativi regionali si continentali, companii nationale foste monopoluri de telecomunicatii, a fost atribuit GTS Central Europe ca recunoastere a eficientei strategiei de crestere urmata in 2005, de consolidare a pozitiei de lider regional pe piata telecomunicatiilor.

"Juriul a apreciat ca strategia de dezvoltare a GTS Central Europe, prin integrare de operatori si crestere a ariei de acoperire a retelei proprii, fac din aceasta companie un competitor puternic pentru furnizorii traditionali de telecomunicatii din regiune. Grupul demonstreaza un apetit deosebit pentru extindere si noi integrari de companii in zona," a apreciat juriul Premiilor Capacity Europe 2005

GTS CE opereaza o infrastructura regionala incluzand un mare numar de retele metropolitane si centre de colocare si gazduire de continut pentru Internet. GTS CE va continua sa se extinda comercial si geografic, prin investitii in retea, crestere organica si consolidare regionala. Ca urmare a executiei strategice, in 2005 GTS CE a integrat doi dintre cei mai importanti operatori la nivel national; Aliatel in Republica Ceha si Energis in Polonia.

"Aceste operatiuni au crescut gradul de acoperire al retelei regionale GTS CE, gama de servicii si baza de clienti, pana la un nivel al veniturilor, estimat pentru anul in curs, la Euro 300 mil." a declarat Tamás Polgár, CEO al GTS Central Europe. "Acest premiu ne valideaza optiunea strategica si ne asigura un important suport pentru a continua, pentru a creste importanta GTS CE in sectorul telecomunicatiilor din regiune, cu atat mai mult cu cat publicatia este una dintre cele mai respectate in domeniu."

"Acest premiu reprezinta recunoasterea a ceea ce reprezentam pe pietele de referinta, a standardelor de operare, de calitate si eficienta pe care le impunem." a declarat Dan Mihaescu, Country Manager al GTS Telecom. "Bazandu-ne pe o infrastructura in expansiune, prin care acoperim si servim deja operatori din 20 de tari din spatiu central, est si sud european si, urmarind obiective strategice de crestere si integrare de noi operatori, GTS confirma ca este factorul de consolidare al pietei regionale, operatorul capabil sa furnizeze cele mai sofisticate solutii de comunicatii de date si telefonie, scalabile si stabile, capabile sa sustina dezvoltarea afacerilor clientilor."