Ministerul Agriculturii discuta cu CE posibilitatea accesarii a aproximativ un miliard de euro din bani europeni pentru reabilitarea sistemului de irigatii.

"Daca nu vom considera prioritate un proiect amplu de reabilitare a sistemului de irigații, nu putem vorbi despre agricultura competitiva. Sunt discutii pe care le facem aproape lunar la Bruxelles pe acest program, pengru ca Romania nu-si permite astazi sa aloce un miliard de euro pentru reabilitarea sistemului de irigatii", a spus Constantin la conferinta "Food Retail in Romania: Opportunities&Challenges".

Ministrul Agriculturii a adaugat ca Romania incearca sa se orienteze pe fonduri europene si sa convinga Comisia Europeana de necesitatea implementarii unui astfel de program, relateaza MEDIAFAX.

"Nu este usor, pentru ca nu s-a finantat la nivel european un astfel de proiect, dar speram sa gasim intelegere acum, pentru ca este o prioritate", a afirmat Constantin.

Seceta din acest an a produs pagube in agricultura de circa 800 milioane de euro, care ar fi putut fi reduse la jumatate daca agricultorii ar fi irigat culturile sau daca ar fi dispus de utilaje performante.

Nu este prima data cand se pune problema unui imprumut pentru irigatiile din Romania. In vara, in momentul de varf al secetei, Ministerul Agriculturii a anuntat ca incearca sa obtina o finantare de 400 de milioane de euro pentru acelasi scop. Tot pentru acest proiect s-a discutat si cu investitori chinezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.