Consiliul Investitorilor Straini (CIS) considera ca imbunatatirea performantei institutiilor publice va avea un rol hotarator in decizia de a investi in Romania.

Sporirea transparentei procesului legislativ

Cadrul legislativ ar trebui sa fie modificat doar daca este cazul, sunt de parere investitorii straini, si, ori de cate ori acest lucru se intampla, procesul ar trebui sa includa consultari ample cu toate partile interesate, in special cu mediul de afaceri, scrie Wall-Street.ro.

"Autoritatile trebuie sa asigure posibilitatea mediului de afaceri de a obtine clarificari dupa ce legislatia este implementata. Intr-o piata globala cu multe oportunitati atractive de a investi, un element cheie pentru increderea investitorilor este strabilitatea si predictibilitatea mediului juridic", mai arata CIS.

Crearea unui comitet de monitorizare economica a Guvernului

CIS spune ca in prezent exista o responsabilitate redusa pentru intarzierile semnificative sau simpla omisiune pentru implementarea masurilor economice mai mult decat necesare.

"Ritmul lent de plata a fondurilor UE, intarzierile la finalizarea autostrazilor, precum si situatia de la Oltchim reprezinta numai cateva exemple de monitorizare slaba si responsabilitati neclare. Noul comitet trebuie sa monitorizeze progresul cu privire la actiunile necesare cu elemente specifice si sa raporteze imediat abaterile primului-ministru".

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.