Productia la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea se va relua, joi dimineata, la instalatia de electroliza cu membrana.

Potrivit reprezentantilor Oltchim, in ultimele trei zile au fost facute probe la instalatii, iar productia poate fi reluata in sectia respectiva.

"Productia se va relua maine dimineata (n.r. joi dimineata), cu electroliza cu membrana, iar in 15 zile se va pune in functiune si electroliza cu catoni de mercur", a declarat purtatorul de cuvant al Oltchim, Ion Coclet.

Salariatii combinatului sunt optimisti si spera ca productia va reveni treptat la normal, dar spun ca daca nu se vor asigura banii pentru reluarea activitatii este posibil sa reia protestele, scrie MEIDAFAX.

"Totul este gata acum pentru repornirea instalatiei, dar societatea va functiona tot pe datorie deoarece Guvernul nu a asigurat capitalul de munca promis. Ministerul Economiei a promis ca va asigura banii necesari functionarii, asteptam fondurile, in caz contrar este posibil sa reluam protestele", a declarat liderul sindical Corneliu Cernev.

Liderul sindical Corneliu Cernev declara, luni, ca au inceput probele la sectia de electroliza cu membrana a Oltchim Ramnicu Valcea. Potrivit presedintelui sindicatului din Oltchim, in sectia unde lucreaza o suta de angajati ai combinatului se produce lesie de soda, acid clorhidric, hipoclorit de sodiu, hidrogen si clor.

Sursa citata a spus ca in aceasta sectie lucreaza o suta de angajati, iar alti 200 lucreaza la instalatiile adiacente sectiei.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.