Piata berii din Romania ar putea creste cu cateva procente in acest an, fata de volumul de 17 milioane de hectolitri inregistrat anul trecut, tinand cont de evolutia buna din primul semestru, a declarat marti Constantin Bratu.

In primul semestru al acestui an, piata berii a crescut cu 4%.

"Estimam ca piata va inregistra o usoara crestere in acest an fata de volumul de 17 milioane de hectolitri de anul trecut. Este dificil insa sa spunem cu cat va creste exact, pentru ca au fost ani in care in primul semestru s-a inregistrat crestere, iar pe tot anul a fost o stagnare", a spus Bratu, la o conferinta, scrie MEDIAFAX.

El a afirmat ca valoric piata romaneasca a berii a fost anul trecut de 1,8 miliarde de euro.

"Acesta este pretul pe care romanii l-au platit pe bere, fie ca a fost consumata din HoReCa, fie din retail", a mai spus el.

Anul 2011 a fost primul in care piata a stagnat, dupa ce din 2008 a inceput sa scada.

De altfel, anul 2008 a reprezentat varful de vanzari pentru piata locala de bere, cu un total de 20,2 milioane de hectolitri. Asociatia estima atunci ca valoarea vanzarilor s-ar situa la 1,6-1,7 miliarde euro.

Vanzarile de bere au totalizat 17,6 milioane de hectolitri in 2009 si 17 milioane de hectolitri in 2010, sub nivelul din 2006, coborand de la debutul crizei sub nivelul din 2006, cand a atins pentru prima data 17,7 milioane de hectolitri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.